КАКВА Е ЧЕТЕНЕ ЧЕРТЕЖКА И КРАЙНА КАРТА

Четец на смарт карти , известен също като терминал за смарт карти, като терминал за продажба на точки, терминал за кредитни карти, устройство, което може да се използва със смарт карти, за да се получи информация за картата и да се извърши транзакция.

Типове четци за смарт карти

В зависимост от вида на смарт картата, четците за смарт карти могат да бъдат разделени на контактен, безконтактен четец на карти с двоен интерфейс.

интерфейс

Обикновено четецът взаимодейства с персонален компютър за по-голямата част от неговите изисквания за обработка. Основното средство за комуникация с USB порт, четци за смарт карти с RS232 интерфейс все още има определен брой потребители.

Контакт и безконтактен четец на смарт карти

Контактният четец основно следва международния стандарт ISO7816, а безконтактният четец на карти следва стандарта за интерфейс ISO14443.

контакт

Контактният четец за смарт карти изисква физическа връзка с картите, като поставяне на картата в четеца. Има много приложения, които използват този общ тип четец като банкомат, ИД и запазена стойност. Има две основни характеристики на този тип четец: едната е сигурна поради комуникацията между картата и четеца, често поддържаният стандарт от този тип е ISO 7818 T = 0; Другото предимство е скоростта, а някои могат да достигнат до 848kbps, като този четец за смартфони CREATOR CRT-288-K.

无标题_00094-副本.jpg