Какво е четец на карти

Четецът на карти е устройство за въвеждане на данни, което чете данни от картографски носител. Четецът на карти може да бъде разделен на контактни и безконтактни четци на IC карти и дистанционни четци според различни типове карти. Контактната IC карта следва стандартния интерфейс ISO7816, докато безконтактната IC карта следва стандартен интерфейс ISO14443. А дистанционните четци следват стандартен интерфейс ETC GB20851.

card reader

Интерфейсите на картата с памет не са еднакви. Основните типове карти с памет включват CF карта, SD карта, MiniSD карта, SM карта,

Четец на карти е хардуерно устройство, което ви позволява да четете и прехвърляте данни от различни устройства за съхранение на памет. Тя може да бъде самостоятелно устройство, което се свързва към компютър чрез USB или може да бъде интегрирано в компютър или мултифункционално устройство. Търговските версии на четеца на карти могат да четат смарт карти за сигурност. Повечето четци за карти приемат няколко формата на карти с памет, включително компактна Flash и Secure Digital. Освен това повечето мултифункционални принтери / скенери / копирни машини вече имат вградени четци на карти, така че можете да се възползвате от предимствата на принтерите за отпечатване на снимки.

Някои картови четци имат достъп само до един вид карта с памет, докато някои карти с памет интегрират функционалността на четците за карти. Ето защо, стига да поставите този вид карта с памет в USB порта, компютърът може да има директен достъп до данните си.