ToneTag, доставчик на решения за безконтактни плащания, получи 1,3 милиона долара в рисков капитал

Според източници от чуждестранни медии, медийното предприятие за щрауси разбират, че ToneTag, доставчик на решения за безконтактни плащания, обяви, че е получил инвестиция от рисков капитал от Tropical Star Limited от 1,3 милиона долара.


Досега общото финансиране на компанията е надхвърлило 2,3 милиона щатски долара.


"Ostrich Venture Media" също научи, че ToneTag се фокусира върху безконтактни мобилни платежни технологии и се фокусира върху технологиите за NFC и QR кодовете. За да подобри обслужването си, ToneTag си партнира с редица местни банки и компании за цифрови портфейли, за да позволи транзакции чрез мобилни телефони, POS машини, четец на карти и други несвързани устройства.


Въпреки това, по време на пускането в експлоатация, фирмата установи, че сканирането с QR код не успя да достигне много висок процент от 40%, така че смятаха, че би било по-ефективно да се използва технология, която не е за пускане.


Потребителите вече могат да използват технологията ToneTag, за да теглят пари от банкомат и да имат свободата да избират от различни транзакционни канали, като например цифрови портфейли или банкови мобилни приложения - и най-важното е, че се извършват само три секунди.


Съобщено е, че бизнесът на ToneTag обхваща повече от 250 000 търговски устройства, които не са свързани и от ноември 2016 г. платформата има достъп до повече от 18 милиона потребителски устройства.