IoT четци на карти донесат облак базиран контрол на достъпа до образователния пазар

Ню Йорк Сити - доставчик на автоматизирани услуги за безопасност и операции в училищата, обявява два нови продукта, които обхващат Интернет на нещата (IoT) и използват Power over Ethernet (PoE), за да осигурят достъп до врата и посещаване на класни стаи в K-12 училища.

Според компанията устройствата правят реализацията бърза, лесна и рентабилна както за преоборудване в класната стая, така и за ново строителство. И двата продукта използват системата за физически достъп и идентичност на ScholarChip.

PoE Secure Door Access Reader

Първото устройство, PoE Secure Door Access Reader, може да се реализира с помощта на съществуващи Ethernet кабели в училищна сграда. Вратата се закрепва чрез свързване на релето към ударната врата и интелигентния четец на лични карти.

Вратите, които са свързани, се управляват от интернет и могат да бъдат заключени с една команда от всяко място. Всички достъп и разрешения на вратите могат да бъдат управлявани и онлайн.

Потенциално четене на поети в класната стая

Второто устройство, PoE Classroom Attendance Reader, е система, базирана на облак, която предоставя отчети в реално време, показващи кои служители и ученици са в сградата или в конкретна стая, като помагат на първите реагиращи да реагират бързо.

Читателите могат да бъдат монтирани на стена или настолен компютър и да могат да обработват класната стая на студенти в рамките на 60 секунди.

С това устройство училищните квартали могат да отделят по-малко време за административни и служебни задачи.

И двете устройства работят на борда и осигуряват сигурност в случай на загуба в мрежата.

"Нашата цел е да улесним училищните квартали да обновят своите функции по сигурността и операциите чрез автоматизация, с ефективна интернет връзка", казва Магед Атия, доктор, главен изпълнителен директор / главен технически директор, ScholarChip. "Предпазните мерки за безопасност и автоматизираните системи за посещаемост превръщат средата на K12, а IoT и PoE са вълната на бъдещето."