Как контролът на достъпа ще се промени през 2018 г

Контролът на достъпа бързо се развива през последните години и не изглежда скоро да се забавя благодарение на гъвкавостта на най-новите технологии. Например, с последното добавяне на технологията за радиочестотна идентификация (RFID) в днешните интелигентни телефони, използващи протокола за технологиите за близки комуникации (NFC) за Apple Pay®, Google Wallet ™ и Android Pay ™ разширяват обхвата на персонала и контрола на достъпа до превозни средства, и системните интегратори се възползват от оперативната съвместимост на оборудването, за да комбинират контрола на достъпа със сигурно плащане.

Според компанията за маркетингови проучвания IHS Markit, продължителният ръст на контрола на достъпа през 2017 г. също ще доведе до нови приложения, които придобиват сцепление, като например биометрични данни и мобилни идентификационни данни. Примерите включват значки за контрол на достъпа на служителите, използвани за плащане в кафенета или автомати за продажба, а дори и мобилни телефони могат да предоставят пълномощия за сигурен достъп или плащане с технология NFC. Всъщност цялата линия от четци за карти на FEIG за CPR поддържа технологията NFC за лесна интеграция с мобилната технология.

С RFID четец и безконтактен платежен модул, като cVEND, RFID може да бъде интегриран с контрол на достъпа в платени паркинги или хотелски паркинги за по-лесна работа чрез оперативна съвместимост. ТИБА Паркинг направи точно това, като използва оборудване на FEIG в редица хотелски паркинги за бърз и лесен, безпилотен влизане и излизане.

Тъй като пасивните UHF RFID четци разширяват диапазона си и разходите за тагове намаляват, технологията се използва и за контрол на достъпа за оторизирани превозни средства. Сега повече затворени общества, складове и офис паркинги осъществяват управление на достъпа до превозни средства, използвайки широкообхватни RFID четящи устройства, като CREATOR'S CRT-541, който действа като система за контрол на достъпа до четец на карти.

Изминахме доста време от времето, когато осигуряването на достъп до места и неща изискваше много време и човешки ресурси. С лекотата и функционалността на RFID, системите за контрол на достъпа ще продължат да се подобряват в бъдеще ... И тук в CREATOR ние ще продължим да проектираме нашите RFID четец продукти за използване в системи за сигурен контрол на достъпа, идентификация и плащане.