Страх от откраднат четка карта банка? Тази комбинирана парола за кракване отнема 35 000 години

Британският "Daily Mail" съобщи, че британските 10 най-често използвани пароли могат да бъдат счупени за по-малко от секунда, а ако паролата използва метода на експертите по сигурността, хакерите прекарват 227 милиона години, за да решат отворени.

Ако не искаме да бъдем откраднати лична карта или открадната банкова карта, имаме повече закуски в сигурността на мрежата. Искате да знаете колко бързо хакерите ви изкривят паролата? Британската онлайн компания за електронна търговия на дребно AO.com технически експерти даде отговор. Според експертите през 2016 г. най-често използваните пароли за 10-те британци, включително "qwerty" и "123123", написани по клавиатурата според статистическите данни от 2016 г., могат да бъдат напукани за по-малко от 1 секунда. Някои хора смятат, че е безопасно да изберат добра дума и нямат собствена парола, например името на любовника ви, но това не е така. От социални медийни източници, хакерите лесно могат да проследяват вашата лична информация, включително вашите рождени дни, имената на домашни любимци, където сте израснали, където вашите ваканции се радват най-много и вашият любим отбор, който не е подходящ Задайте като парола. Ако използвате период от време, отделен от паролата за рождения ден, хакерите имат нужда от 13 секунди, за да се счупят.

Ако обаче зададете паролата според конкретен метод, може да отнеме до 4 трилиона години, за да я пропуснете най-много. Специалистите на британското министерство на вътрешните работи смятат, че избирането на три некоректни произволни думи за съставяне на парола, като например "чаена кафява картина", ще струва 35 000 години за неинформирано компресиране на пароли за комбинация от думи; ако добавите число в средата, ще трябва да прекарате преди 227 милиона години. Въз основа на горното, със специални символи, времето за крекинг ще се увеличи до 4 трилиона години, което е еквивалентно на обезсмърчаването на този код.

В допълнение, експертите също предложи да не се в затруднение, най-добре е да електронна поща, онлайн банкови сметки и други важни сметки зададете различна парола.


Създател Винаги правете безопасното си плащане!