5 Необходими факти за картовите транзакции без банков превод

В интерес на фактическото отчитане нека да отбележим, че нямаше кръгла маса в залата по време на обсъждането на кръгла маса "Без картови транзакции" миналата седмица на конференцията ATMIA САЩ в Орландо.

Имаше обаче много дискусии, благодарение на замислените въпроси относно транзакциите без карта от Donna Embry на Payment Alliance International и информираните отговори на пълния набор от професионалисти в областта на плащанията.


Тук са акцентите от 1-часовата сесия, редактирана за дължина:

Дали транзакциите без карта ще бъдат толкова трудни и скъпи за изпълнение като чип-стандарта?

Карол Спецогна: Е, защото вероятно никога не сме ходили на EMV маршрута. … Просто казвам. Това, което прави [Фишър], наистина се опитва да използва това, което съществува днес.

Така че, да, трябва да направите някои софтуерни промени ... но това е много по-лесно, защото транзакциите ще изглеждат като обикновени стари мрежови транзакции. Това просто ще бъде стандартно оттегляне. Нашите спецификации на придобиващата страна са половин страница. Това не е нищо подобно за EMV.

Дъглас Асад: EMV трябваше да се случи за целите на сигурността, защото Съединените щати бяха слабата връзка във веригата по отношение на измамниците, идващи в Съединените щати. ... Но от друга страна, това е една от малкото ситуации, които съм виждал откъде сте добавили нова технология, която всъщност влошаваше работата на потребителите.

Безкасовите парични суми са проектирани да бъдат лесни за ползване. Тя е предназначена да подобри преживяването. Всички ние трябва да имаме предвид сигурността, когато го правим, и това трябва да бъде преди всичко, но безкасовите пари ще привлекат потребителите, а EMV, на Джо Смит, той не знае защо използва EMV, той просто знае, че това отнема повече време. ... Картонени пари в брой са там, за да направят този опит по-добър.


Как транзакциите без карта могат да помогнат на IAD да сведат до минимум риска от промяна на задълженията си?

Даниел Гудман: Това определено е ключово парче от това, което мислим, когато се приближаваме към този пазар. С безконтактно NFC, което е EMV, като запазва отговорността с емитента. Като гледаме на други форми, това, което планираме да започнем по този начин, ще бъде.

Знаем, че за да окуражите всички, които оперират с банкоматите, защо да започнете с продукт, за който ще носите отговорност? Така че това определено е как се приближаваме към него. Всички нови видове безжичен потребителски опит и нови технологии, ние очакваме да го приложим, без да имаме отговорност да се върне обратно към оператора.


Ще осигурят ли безконтактни решения наистина допълнителна сигурност за притежателя на сметката?

Сам Камел: В мобилното пространство, между силата на устройството и всички данни, които го заобикалят - биометрични данни, геолокация и други неща - наистина създава по-безопасна и сигурна среда, ако мислите за него.

Картата ви не е на телефона, имате токинизация ... така че от гледна точка на осиновяване, от гледна точка на потребителя, търговеца или оператора изглежда, че е много по-безопасно.

Лайл Елиас: Концепцията за мултимодална биометрика е наистина, по мое мнение, начина, по който тя ще се развива. Въпросът е колко голяма е транзакцията? Колко рискова е сделката? Всичко е свързано с смекчаване на риска. В дните, в които се опитвате да си спомните потребителското си име и парола - тези просто стават напълно неотносими.


Всички "плащания" използват NFC, но Just Cash използва QR код. Защо така?

Тод Лорънс: Какво е различното в пространството на АТМ, е това, че за NFC и някои от по-старите машини може потенциално да се превърне в хардуерно решение, което е скъпо за операторите на АТМ да излязат там и да се разположат ... и наистина не добавя много повече изгода.

Опитваме се да направим [QR code model] да използва всичко, което вече е там, което вече работи наистина добре и просто се вмъква в нашата функция, която свързва хората с тази безкористна среда.

Карол Спецогна: Трябва да има мрежа в САЩ на тези банкомати, които участват в търговията на дребно, за да има стойност за потребителя и трябва да започнем от страната на банкомат. Започнахме с PAI, защото отивахме на финансови институции и се опитвахме да ги убедим [да ги вземем на борда], което е наистина трудно да се продават. Но за да можем да влезем сега във финансовите институции и да кажем: "Хей, вече имаме 10 000, ще имаме 25 000, които ще работят преди края на 2017 г." - това е доста мощен.


Какви са вашите мисли за увеличаване на обема с P2P транзакции и награди?

Ричард Витковски: Днес, ако сте в Полша и купувате фотоапарат на Nikon, получавате отстъпка ... Вашият избор, когато отидете на онлайн формуляра за отстъпка, е да предоставите номера на Вашата сметка и номера на маршрута си и ние ще вложим парите в Вашият акаунт [или] ни даде номера на клетъчния си телефон и ние изпращаме SMS текстово съобщение, за да получим тази отстъпка незабавно [на АТМ]. Деветдесет и девет процента от хората избират мобилния телефон. ...

Разполагаме с модел, при който таксуваме на лицето, изпратило парите такса за поръчка, и го споделяме с притежателите на банкомати. Това е всичко за допълнителни приходи за вас от транзакции, които не сте виждали преди.